Voor wie?

Voor vrouwen die door middel van eigen innerlijke kracht, intuïtie, balans, vertrouwen en ontspanning de zwangerschap en bevalling op bewuste wijze willen ervaren.

Als je je niet optimaal voelt
Tijdens een zwangerschap kun je met klachten te maken krijgen die je anders niet hebt of kent. Misselijkheid, moeheid, slechter slapen, maagzuur, spataderen, rugpijn en striae komen vaak voor. Deze klachten zijn meestal tijdelijk en goed te doorstaan. Anders wordt het wanneer je last hebt van heftigere klachten dan gemiddeld. Extreme misselijkheid, forse rugklachten, bekkeninstabiliteit of extreme gevoelens zoals angst, verdriet, depressie, irritatie of het HELPP-syndroom. Deze klachten kunnen je normale levenspatroon totaal doorbreken en stilleggen. Dit maakt dat je niet altijd of misschien zelfs helemaal niet kunt genieten van je zwangerschap.

Vaders in spé
Diep van binnen kun je je weleens eenzaam voelen. Ook kom je kanten van jezelf tegen die je minder goed of niet kent. Voor mannen is dit ook anders dan anders; zij voelen het niet lichamelijk maar hebben wel te maken met een partner bij wie veel gebeurt. Ook vaders in spé kunnen het gevoel hebben dat er veel van hen verwacht wordt. Dat ze minder contact voelen met hun zwangere partner omdat zij zich niet optimaal voelt en dat het onwerkelijk is dat hun kind echt in die buik zit. Vaak is dit een onzichtbare laag, waar je je pas bewust van wordt als je hier even bij stilstaat.

Eenzaam en verdrietig
Er zijn mensen die vol bleven houden dat de zwangerschap een roze wolk was en die toen hun kind 8 was, pas beseften dat die zwangerschapsperiode meer impact had gehad dan ze dachten. Als vrouw wil je niet zeuren over je klachten. Veel mensen begrijpen niet hoe heftig dit kan zijn, dat het soms eenzaam en verdrietig kan voelen. Dit kan invloed hebben op je stemming en mate van verbinden met je ongeboren baby. Als je een miskraam hebt gehad of een kindje verloren hebt tijdens een eerdere zwangerschap, kan het zijn dat je je bijna niet aan dit kindje durft te hechten. Uit angst om zo’n verlies nog een keer mee te moeten maken.

Beleving van de zwangerschap
Ook als je erg opziet tegen de geboorte, al een heftige ervaring hebt meegemaakt tijdens een eerdere bevalling of ooit te maken hebt gehad met een seksueelgrensoverschrijdende ervaring kan dit impact hebben op je beleving van deze zwangerschap tot aan de geboorte. Dit creëert een afstand van je baby waardoor jullie contact tijdens de zwangerschap minder optimaal verloopt. Het fijne is dat als je je hier bewust van bent, je er iets aan kunt doen tijdens zwangerschapscoaching.

Eén sessie kan al veel oplossen
Soms hebben vrouwen die een heftige geboorte van de eerste of ander kind hebben meegemaakt hebben diep van binnen angst voor nog zo’n bevalling en durven daarom niet zomaar een volgende zwangerschap aan. Dan kan het een grote opluchting geven dit te verwerken middels zwangerschapscoaching. Eén sessie kan al zoveel oplossen!