Hoogsensitiviteit

Hoogsensitief zijn betekent dat je meer ervaart met je zintuigen. Je neemt veel en heel subtiel waar. De één is gevoelig met al zijn zintuigen, een ander met het zien/kijken en weer een ander is erg gevoelig qua gehoor. Zo kun je een ruimte binnen stappen waarin je gelijk voelt hoe de sfeer is. Of je weet dat iemand ruzie heeft gehad terwijl ze zeggen van niet.

Hoogsensitieve mensen denken vaak meer over dingen na. Ze reflecteren veel. Ze nemen veel waar en kunnen dat niet zomaar een plaatsje geven. Er wordt eerst diep over nagedacht. Hierdoor kun je erg druk in je hoofd zijn. Waardoor het voelt een "vol hoofd" te hebben.

Veel hoogsensitieve mensen zijn snel overprikkeld. Vaak hoor je veel mensen die klachten hebben door hun hoogsensitiviteit. Dit is ontzettend jammer, want het is juist een prachtige eigenschap / kwaliteit. Ik help daarom graag mensen in mijn praktijk om hen te laten ervaren dat het geen last is maar een kracht. Dat je blij mag zijn met je hooggevoeligheid en dat het je juist ontzettend veel moois kan brengen.

Hoogsensitieve kinderen (hsk)

Denk je dat je kind misschien hoogsensitief is? Dan herken je misschien één van de volgende vragen:

* Is mijn kind (te) gevoelig?
* Is mijn kind paranormaal?
* Heeft mijn kind ADHD of ADD?
* Mijn kind moet medicijnen, maar is dat wel echt nodig?
* Doe ik het wel goed als ouder?
* Ik wil graag mijn kind beter begrijpen, maar ik weet niet hoe?
* Hoe kan ik het beste mijn kind begeleiden?

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen die "problemen hebben". Of ouders óf school loopt tegen het gedrag van een kind aan. Er wordt gelijk gekeken naar welke diagnose gesteld kan worden en of er eventueel medicijnen voorgeschreven kunnen worden. Maar hebben ze echt medicijnen nodig om rustig te worden (ADHD) of beter geconcentreerd te zijn (bijv. ADD)? Ik vraag me echt af of deze kinderen een probleem hebben. Of is er iets anders aan de hand? Ik denk het laatste.
 

Maak eens een afspraak om op een andere manier naar jouw kind te kijken. Kijk eens door de ogen van jouw kind...